Mrazom sušené ovocie je moderný spôsob sušenia, dehydrovania procesom lyofilizácie (sušenie mrazom). Ovocie si zachováva farbu, chuť a je takmer identické s pôvodným ovocím, navyše si zachováva až 98 % výživových hodnôt. Môže sa konzumovať priamo alebo rehydratovať. Je vhodné na dozdobenie zmrzlinových pohárov , prísada do musli, sorbetov, kaši ale rovnako pri pečení a ozdobovaní zákuskov či tort. k získaniu 100 g mrazeného sušeného ovocia je potrebných 800g až 1kg čerstvého ovocia obsah: 110 g (vyrobené zo 1100 g čerstvého ovocia) Priemerné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1499 kJ Energetická hodnota 358 kcal Tuky 0,68 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,019 g Sacharidy 85,31 g - z toho cukry 63,24 g Bielkoviny 5,04 g Soľ 0,01 g Zloženie: mrazom sušený banán 60%, mrazom sušená jahoda 40%.