Mrazom sušené ovocie je moderný spôsob sušenia, dehydrovania procesom lyofilizácie (sušenie mrazom). Ovocie si zachováva farbu, chuť a je takmer identické s pôvodným ovocím, navyše si zachováva až 98 % výživových hodnôt. Môže sa konzumovať priamo alebo rehydratovať. Je vhodné na dozdobenie zmrzlinových pohárov , prísada do musli, sorbetov, kaši ale rovnako pri pečení a ozdobovaní zákuskov či tort. k získaniu 100 g mrazeného sušeného ovocia je potrebných 800g až 1kg čerstvého ovocia obsah: 115 g (vyrobené zo 1150 g čerstvého ovocia) Priemerné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1445,3 kJ Energetická hodnota 345 kcal Tuky 2,5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g Sacharidy 82,38 g - z toho cukry 52,24 g Bielkoviny 6,98 g Soľ 0,01 g Zloženie: mrazom sušená slivka 17,4%, višňa 17,4%, černica 13%, marhuľa 13%, čierna ríbezľa 13%, jahoda 8,8%, malina 8,7%, čučoriedka 8,7%.