Mrazom sušené ovocie je moderný spôsob sušenia, dehydrovania procesom lyofilizácie (sušenie mrazom). Ovocie si zachováva farbu, chuť a je takmer identické s pôvodným ovocím, navyše si zachováva až 98 % výživových hodnôt. Môže sa konzumovať priamo alebo rehydratovať. Je vhodné na dozdobenie zmrzlinových pohárov , prísada do musli, sorbetov, kaši ale rovnako pri pečení a ozdobovaní zákuskov či tort. k získaniu 100 g mrazeného sušeného ovocia je potrebných 800g až 1kg čerstvého ovocia obsah: 75 g (vyrobené zo 750 g čerstvého ovocia) Priemerné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1122 kJ Energetická hodnota 268 kcal Tuky 1,8 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,15 g Sacharidy 57,9 g - z toho cukry 49,8 g Bielkoviny 5,8 g Soľ 0,01 g Zloženie: 100% bezjadierkové hrozno dehydrované procesom lyofilizácie (proces sušenia mrazom).