Mrazom sušené ovocie je moderný spôsob sušenia, dehydrovania procesom lyofilizácie (sušenie mrazom). Ovocie si zachováva farbu, chuť a je takmer identické s pôvodným ovocím, navyše si zachováva až 98 % výživových hodnôt. Môže sa konzumovať priamo alebo rehydratovať. Je vhodné na dozdobenie zmrzlinových pohárov , prísada do musli, sorbetov, kaši ale rovnako pri pečení a ozdobovaní zákuskov či tort. k získaniu 100 g mrazeného sušeného ovocia je potrebných 800g až 1kg čerstvého ovocia obsah: 45 g (vyrobené zo 450 g čerstvého ovocia) Priemerné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1525 kJ Energetická hodnota 364 kcal Tuky 1,1 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,11 g Sacharidy 78,5 g - z toho cukry 51,3 g Bielkoviny 8,8 g Soľ 0,01 g Zloženie: 100% mandarínka dehydrované procesom lyofilizácie (proces sušenia mrazom).