Mrazom sušené ovocie je moderný spôsob sušenia, dehydrovania procesom lyofilizácie (sušenie mrazom). Ovocie si zachováva farbu, chuť a je takmer identické s pôvodným ovocím, navyše si zachováva až 98 % výživových hodnôt. Môže sa konzumovať priamo alebo rehydratovať. Je vhodné na dozdobenie zmrzlinových pohárov , prísada do musli, sorbetov, kaši ale rovnako pri pečení a ozdobovaní zákuskov či tort. k získaniu 100 g mrazeného sušeného ovocia je potrebných 800g až 1kg čerstvého ovocia obsah : 35 g (vyrobené z 350g čerstvého ovocia) Priemerné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1444 kJ Energetická hodnota 345 kcal Tuky 0,7 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,01 g Sacharidy 78,2 g - z toho cukry 48 g Bielkoviny 5,2 g Soľ 0,01 g Zloženie : 100% figa dehydrovaná procesom lyofilizácie (proces sušenia mrazom).