Mrazom sušené ovocie je moderný spôsob sušenia, dehydrovania procesom lyofilizácie (sušenie mrazom). Ovocie si zachováva farbu, chuť a je takmer identické s pôvodným ovocím, navyše si zachováva až 98 % výživových hodnôt. Môže sa konzumovať priamo alebo rehydratovať. Je vhodné na dozdobenie zmrzlinových pohárov , prísada do musli, sorbetov, kaši ale rovnako pri pečení a ozdobovaní zákuskov či tort. k získaniu 100 g mrazeného sušeného ovocia je potrebných 800g až 1kg čerstvého ovocia obsah: 200 g (vyrobené z 2000 g čerstvého ovocia) toto balenie obsahuje zmes drveného mrazom sušeného ovocia Priemerné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1445,3 kJ Energetická hodnota 345 kcal Tuky 2,5 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2 g Sacharidy 82,38 g - z toho cukry 52,24 g Bielkoviny 6,98 g Soľ 0,01 g Zloženie: mrazom sušená slivka, višňa, černica, marhuľa, čierna ríbezľa, jahoda, malina, čučoriedka. .