Agar je prírodný rastlinný produkt, ktorý slúži ako adekvátna náhrada želatíny , neobsahuje zložky zvieracieho pôvodu preto je vhodný pre vegánov. Želírovací prípravok Agar z morských rias je vhodný na povrch zákuskov aj do aspikov, želírovanie ovocia a mnoho ďalšieho. Má silnejšiu väzbu ako klasická živočíšna želatína preto stačí iba 8 g prášku na 1 l vody. Postup Agar rozpustíme v studenom roztoku, ktorý uvedieme do varu. Po vystúpení peny odstavíme a necháme primerane vychladnúť. Zalievame ovocie alebo šunkové aspiky, ktoré necháme stuhnúť. Dostaneme tak krehké, a pritom pevné želé. Dávkovanie môžeme aj znížiť, záleží na našej požiadavke tuhosti rôsolu. Priemerná výživová hodnota na 100 g Energetická hodnota 720 kJ Energetická hodnota 172 kcal Tuky 0,1 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,0 g Sacharidy 0,4 g - z toho cukry 0,0 g Bielkoviny 0,1 g Soľ 0,0 g Zloženie agarový prášok Obsah: 50 g.
Hmotnosť |
50 g |
Pečenie |
Ingrediencie |